ПАЛИ СУ НЕПОБЕЂЕНИ

Овај сајт посвећен је неговању успомена на погинуле борце у ратовима на простору бивше Југославије, који су несебично дали своје младе животе за одбрану своје отаџбине и за правду и слободу српског народа и других народа који са њима живе у пријатељству и слози.
Нека овај сајт-споменик једном времену и једном храбром нараштају буде наук, опомена и путоказ новим генерацијама да би неустрашиво знале да бране своје националне и државне интересе свим средствима примереним духу и времену у којем живе.
Само тако ће се сачувати српска баштина, генерацијама и у крви стварана, и само тако њихови животи неће бити узалуд дати.

НЕКА ИМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА

dodela zahvalnice ambasadoru japana 300x137 Додела захвалнице амбасадору Јапана Тадаши Нагају

Ваша екселенцијо,
Дозволите ми да Вам изразим најискренију захвалност у име 45 породица палих бораца и 5 ратних војних инвалида који се данас усељавају у додељене нам станове у закуп на одређено време, а који су изграђени донацијом Ваше државе.Посебну захвалност Вам изражавам у име свих породица палих бораца, јер сте Ви први иако из тако далеке земље Јапана препознали потребу породица палих бораца да заслужују кров над главом након деценију и више од страдања наших најмилијих и на тај начин нашу неизмерну бол учините подношљивијом. Препознали сте јер цените оданост својој држави и свом народу, цените правду и слободу и одлучност да се за те идеале заложи и властити тек започети живот. Ви сте таквим својим ставом и хуманим деловањем охрабрили и нашу државу да се на примеренији начин односи и према палим борцима ратова од 1990. до 1999.год. и њиховим породицама.
Господине Тадаши, Вашим личним ангажовањем у многим хуманим подухватима широм Србије, трајно сте уградили и део себе у памћење не само породица које сте учинили срећнијим, већ и целог српског народа и зато вас молим да у знак дубоке захвалности примите ова наша скромна знамења која Вам је припремило Удружење породица палих бораца ратова од 1990. до 1999. год. Републике Србијеи која ће Вас подсећати на једно време када сте живели и радили у Србији.
Традиционални симболи Србије:опанци шиљкани, шајкача, фрула и домаћинска шљивовица која се износи само на славску трпезу и дарује куму и побратиму нека Вас трајно подсећају на захвалан српски народ.
Читајући стихове песама Зоре Никитовић, мајке палог борца у којој су изречена осећања хиљада мајки, испуниће Вас осећања спокојства и задовољства што сте учинили добра дела и овим људима.
Нека Вам ова књига Светлост света у којој су дата сведочанства о Христовом животу и светој земљи буде на радост душе, а иконе сина Божијег- Господа Исуса Христа и Пресветле Богородице осветљавају пут и у Вашим будућим делипма.
Молим Вас да примите ову захвалницу и позлаћену плакету Удружења породица палих бораца да Вас трајно подсећају на данашњи дан.
Неизмерно Вам хвала.
У Београду, 26.12.2008.год.
Речи захвале пренео секретар Удружења Милан Милић, отац палог борца

Посетите

Архиве