ПАЛИ СУ НЕПОБЕЂЕНИ

Овај сајт посвећен је неговању успомена на погинуле борце у ратовима на простору бивше Југославије, који су несебично дали своје младе животе за одбрану своје отаџбине и за правду и слободу српског народа и других народа који са њима живе у пријатељству и слози.
Нека овај сајт-споменик једном времену и једном храбром нараштају буде наук, опомена и путоказ новим генерацијама да би неустрашиво знале да бране своје националне и државне интересе свим средствима примереним духу и времену у којем живе.
Само тако ће се сачувати српска баштина, генерацијама и у крви стварана, и само тако њихови животи неће бити узалуд дати.

НЕКА ИМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА

14.октобра 2023 године поводом ослобођења Баточине у Другом светском рату, у којем је погинуло 28 руских војника Црвене армије,Патриотски блок Србије је обележио полагањем венаца на споменик руским војницима у Баточини.
Церемонији полагања венаца и одавање почасти  војницима Црвене армије је присуствовао и Аташе за културу Руске амбасаде у Србији   Матвеи Циримисин.
 Полагање венаца на споменик руским војницима у Баточини.
Представник Удружења породица палих бораца ратова од 1990 год. републике Србије  Душанка Трбојевић је положила венац и одала пошту погинулим руским војницима.
 Полагање венаца на споменик руским војницима у Баточини.  Полагање венаца на споменик руским војницима у Баточини.

Посетите

Архиве