ПАЛИ СУ НЕПОБЕЂЕНИ

Овај сајт посвећен је неговању успомена на погинуле борце у ратовима на простору бивше Југославије, који су несебично дали своје младе животе за одбрану своје отаџбине и за правду и слободу српског народа и других народа који са њима живе у пријатељству и слози.
Нека овај сајт-споменик једном времену и једном храбром нараштају буде наук, опомена и путоказ новим генерацијама да би неустрашиво знале да бране своје националне и државне интересе свим средствима примереним духу и времену у којем живе.
Само тако ће се сачувати српска баштина, генерацијама и у крви стварана, и само тако њихови животи неће бити узалуд дати.

НЕКА ИМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА

извор: https://www.beograd.rs/cir/beoinfo/

четвртак, 18. август 2022.

Усвојене одлуке о стамбеној подршци ратним војним инвалидима и субвенционисању цене комуналија

Одборници Скупштине града усвојили су на данашњој седници Одлуку о начину и поступку доделе стамбене подршке ратним војним инвалидима и породицама палих бораца стицањем својине на стану изграђеном средствима донације Владе Јапана. Образлажући ову одлуку, подсекретар Секретаријата за имовинске и правне послове Данило Ђаковић рекао је да у насељу Камендин 2 већ 15 година живи 50 породица ратних војних инвалида и палих бораца.

– Првобитним уговором станови су им дати на коришћење на период од 10 година. По истеку тог рока, Влада Србије је станове дала у јавну својину Града Београда. Ове породице немају други начин за решавање стамбеног питања. Будући да су већином породице палих бораца, предлог је да станове без накнаде добију у власништво по члану 99. Закона о становању и одржавању зграда – рекао је Ђаковић.

Градски одборници су усвојили и Одлуку о измени Одлуке о утврђивању категорија корисника који плаћају субвенционисану цену комуналних услуга. Подсекретарка за социјалну заштиту Јасмина Ивановић поручила је корисницима да се њихов статус неће мењати.

– Субвенције за плаћање „Инфостана” постоје од 1995. године, када су донете интервентне мере за заштиту угрожених становника. Примена ове одлуке је захтевна и потребно је обавити сложене припреме. По овом питању постоји око 60.000 захтева грађана Београда и потребно је време да све буде организовано – рекла је Јасмина Ивановић.

Одборници су усвојили и Одлуку о изменама и допунама Одлуке о јавном линијском превозу путника на територији града Београда, Одлуку о измени Одлуке o јавним паркиралиштима, као и решења о давању сагласности на коначне нацрте анекса уговора о јавно-приватном партнерству у обављању јавног превоза путника. Одлуком о јавним паркиралиштима омогућено је приватним инвеститорима да граде гараже и наплаћују паркирање.

ЗАКОН О СТАНОВАЊУ И ОДРЖАВАЊУ ЗГРАДА….ОТВОРИ!

 

Посетите

Архиве