ПАЛИ СУ НЕПОБЕЂЕНИ

Овај сајт посвећен је неговању успомена на погинуле борце у ратовима на простору бивше Југославије, који су несебично дали своје младе животе за одбрану своје отаџбине и за правду и слободу српског народа и других народа који са њима живе у пријатељству и слози.
Нека овај сајт-споменик једном времену и једном храбром нараштају буде наук, опомена и путоказ новим генерацијама да би неустрашиво знале да бране своје националне и државне интересе свим средствима примереним духу и времену у којем живе.
Само тако ће се сачувати српска баштина, генерацијама и у крви стварана, и само тако њихови животи неће бити узалуд дати.

НЕКА ИМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА

04.12.2020

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић приредили су данас, поводом Дана војних ветерана, пријем за делегацију представника војних ветерана у Малој ратној сали Старог Генералштба, након кога је министар Стефановић поручио да Србија никада неће заборавити своје војнике, њихова дела и оно што нам остављају у аманет.
 Пријем код министра одбране и начелника Генералштаба поводом Дана војних ветерана
Делегацију су чинили председник Клуба адмирала и генерала Србије генерал-потпуковник у пензији Миломир Миладиновић, председник СУБНОР-а Србије генерал-мајор у пензији Видосав Ковачевић и члан Удружења породица палих бораца ратова 1990-1999 Влада Пурковић.

Честитајући празник, министар Стефановић је истакао да му је изузетна част што је данас био у прилици да разговара са представницима војних ветерана наше земље који су увек показивали како се воли Србија.

– За нас је веома важно да се традиција очува, да покажемо да изузетно ценимо то што су војни ветерани радили за Србију у претходним временима и то што су у сваком рату, али и у свим другим изазовима за нашу земљу, били први, били они који су давали своје животе и своје здравље, борили се за своју земљу и да сви ми будемо сигурни и слободни – нагласио је министар Стефановић.

Та њихова дела, истакао је министар одбране, морају да буду упамћена.

– Србија никада неће заборавити своје војнике, никада неће заборавити њихову храброст и оно што нам остављају у аманет – поручио је министар Стефановић.
 Пријем код министра одбране и начелника Генералштаба поводом Дана војних ветерана
Веома је важно, закључио је министар Стефановић, да се ветерани и њихове породице поштују, да покажемо да бринемо о њима и да умемо да ценимо то што ветерани нису бринули  чак ни о свом животу кад су ишли да се боре за своју земљу.

Раније данас, поводом 4. децембра Дана војних ветерана, министар Стефановић упутио је честитку свим војним ветеранима.

За Дан војних ветерана одређен је 4. децембар када је 1912. године потписано примирје у Првом балканском рату између савезника Србије, Црне Горе, Грчке и Бугарске, с једне, и Отоманске царевине, као поражене, са друге стране. Тада је ‪400.000 бораца Војске Краљевине Србије добило звање „стари ратник“, односно војни ветеран.

Посетите

Архиве