ПАЛИ СУ НЕПОБЕЂЕНИ

Овај сајт посвећен је неговању успомена на погинуле борце у ратовима на простору бивше Југославије, који су несебично дали своје младе животе за одбрану своје отаџбине и за правду и слободу српског народа и других народа који са њима живе у пријатељству и слози.
Нека овај сајт-споменик једном времену и једном храбром нараштају буде наук, опомена и путоказ новим генерацијама да би неустрашиво знале да бране своје националне и државне интересе свим средствима примереним духу и времену у којем живе.
Само тако ће се сачувати српска баштина, генерацијама и у крви стварана, и само тако њихови животи неће бити узалуд дати.

НЕКА ИМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА

 

извор: https://www.minrzs.gov.rs/sr/

 Представници удружења  ратних војних инвалида, бораца, цивилних инвалида рата и њихових породица учествују у изради подзаконских акатаМинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и државни секретар Ненад Нерић састали су се са представницима удружења ратних војних инвалида, бораца, цивилних инвалида рата и њихових породица, како би разговарали о доношењу подзаконских аката са циљем примене усвојеног Закона о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица.

Министар Ђорђевић истакао је да представници удружења морају да буду укључени у израду подзаконских аката и упознао их са начинима помоћу којих ће им то бити и омогућено.

„Циљ нам је да учествовање представника удружења у изради подзаконских аката постане пракса у будућности, јер је у интересу и државе и чланова удружења најефикаснија примена овог закона. Потребно је формирати радне групе у којима ће учествовати и представници удружења који ће разматрати и доносити своје одлуке на различите теме, а чиниће их људи који ће радом и знањем заиста допринети што ефикаснијим и бољим резултатима“, рекао је министар и додао да ће примедбе и сугестије и оних који не буду чланови радних група, бити разматране, као и да ће се коначне одлуке на крају заједно доносити.

Према његовим речима веома је битно да рад радних група буде конструктиван и ефикасан, јер цела процедура израде и доношења подзаконских аката изискује доста времена, с обзиром да је за то потребно мишљење и других надлежних институција.

Државни секретар Ненад Нерић истакао је да ће се, приликом израде подзаконских аката, правилници који већ постоје, а важећи су и добри, пребацити у нормативни акт, док ће се одређени дорадити како би били бољи, а израдиће се и они који до сада нису постојали.

Посетите

Архиве