ПАЛИ СУ НЕПОБЕЂЕНИ

Овај сајт посвећен је неговању успомена на погинуле борце у ратовима на простору бивше Југославије, који су несебично дали своје младе животе за одбрану своје отаџбине и за правду и слободу српског народа и других народа који са њима живе у пријатељству и слози.
Нека овај сајт-споменик једном времену и једном храбром нараштају буде наук, опомена и путоказ новим генерацијама да би неустрашиво знале да бране своје националне и државне интересе свим средствима примереним духу и времену у којем живе.
Само тако ће се сачувати српска баштина, генерацијама и у крви стварана, и само тако њихови животи неће бити узалуд дати.

НЕКА ИМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА

извор: https://www.minrzs.gov.rs/sr/aktuelnosti/vesti/

Нацрт закона о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица, који је израђен на иницијативу председника Републике Србије Александра Вучића, након више од три деценије, годину дана рада, одржаних јавних расправа у 13 градова, а захваљујући активној сарадњи ресорног министарства и удружења бораца и инвалида рата, биће упућен на прву следећу седницу Владе Републике Србије, а затим и у скупштинску процедуру.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, након данашњег састанка са представницима удружења ратних војних инвалида и бораца рекао је да  Нацрт закона, у чијој су припреми учествовали и представници самих удружења представља сублимацију 12 постојећих закона, четири уредбе, једне одлуке, четири протокола, четири упутства, два споразума и једног закључка и додао да више неће моћи тако лако да се мења.

„Председник Александар Вучић дао је јасне смернице да новим Законом ниједно право не сме бити ускраћено, већ да се у складу са могућностима државе уведу додатна права. Брига о борцима, њиховим породицама и традицији је нешто чему ресорно министарство треба да посвети посебну пажњу и том политиком ћемо наставити да се водимо и у будућности. Ми смо овим Нацртом закона увели девет нових права. Сви заједно морамо да поштујемо оне који су се борили за нашу земљу, сачувамо сећање на оне који су дали животе за наше боље сутра и нашу државу, јер они представљају наше хероје и као друштво и држава морамо да им покажемо захвалност и поштовање за све што су учинили за нашу земљу“, рекао је Ђорђевић.

Министар је истакао да је доношење овог новог Закона, само почетак свега онога што Влада Србије има у плану када су у питању права бораца, цивилних инвалида рата и њихових породица, те да ће се сарадња са удружењима ратних војних инвалида и бораца, широм Србије наставити и у наредном периоду у циљу остварења заједничког циља, а то је омогућавање њихових већих права и бољег положаја.

Посетите

Архиве