ПАЛИ СУ НЕПОБЕЂЕНИ

Овај сајт посвећен је неговању успомена на погинуле борце у ратовима на простору бивше Југославије, који су несебично дали своје младе животе за одбрану своје отаџбине и за правду и слободу српског народа и других народа који са њима живе у пријатељству и слози.
Нека овај сајт-споменик једном времену и једном храбром нараштају буде наук, опомена и путоказ новим генерацијама да би неустрашиво знале да бране своје националне и државне интересе свим средствима примереним духу и времену у којем живе.
Само тако ће се сачувати српска баштина, генерацијама и у крви стварана, и само тако њихови животи неће бити узалуд дати.

НЕКА ИМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА

извор: https://www.minrzs.gov.rs/

Након завршене Јавне расправе о Нацрту законa о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са представницима удружења ратних војних инвалида и бораца из целе Србије.

Министар Ђорђевић истакао је да је Јавна расправа одржана у 13 градова у Србији и да ће се сви закључци и примедбе једнако размотрити приликом доношења новог Закона.

„Најбитније је да новим Законом сви буду подједнако задовољни. Управо због тога организоване су јавне расправе у неколико градова широм Србије, како би сви имали прилику да кажу своја мишљења и примедбе, које ћемо објединити и након тога организовати још један састанак са представницима удружења. Министарство којим руководим, посебну пажњу пружа борцима и њиховим породицама и залаже се за то да сви заједно морамо да поштујемо оне који су се борили за нашу земљу и очувамо сећање на њих“, рекао је министар и истакао да ће са свим предлозима ресорно министарство упознати и председника Републике Србије Александра Вучића.

Како је навео, након анализе финансијских ефеката и давања интересорних мишљења, а у складу са датим примедбама, предлозима и сугестијама припремиће се коначни текст Нацрта закона који ће се проследити у даљу процедуру.

Посетите

Архиве