ПАЛИ СУ НЕПОБЕЂЕНИ

Овај сајт посвећен је неговању успомена на погинуле борце у ратовима на простору бивше Југославије, који су несебично дали своје младе животе за одбрану своје отаџбине и за правду и слободу српског народа и других народа који са њима живе у пријатељству и слози.
Нека овај сајт-споменик једном времену и једном храбром нараштају буде наук, опомена и путоказ новим генерацијама да би неустрашиво знале да бране своје националне и државне интересе свим средствима примереним духу и времену у којем живе.
Само тако ће се сачувати српска баштина, генерацијама и у крви стварана, и само тако њихови животи неће бити узалуд дати.

НЕКА ИМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА

 

У години у којој обележавамо 20 година одбране од НАТО агресије Савезне Републике Југославије, у циљу достојанственог обележавања догађаја и сећања на жртве из 1999. године, планирано је предузимање низа активности, а једна од тих активности је уређење дела сталне музејске поставке у Војном музеју, кроз мултимедијалне садржаје.

Ради припреме и израде предметне поставке, по налогу министра одбране, господина Александра Вулина, Управа за традицију, стнадард и ветеране Сектора за људске ресурсе Министарства одбране добила је задатак да прикупи грађу, између осталог, и за део поставке који се односи на припаднике јединица (тада) Војске Југославије. који су изгубили живот бранећи отаџбину.

У циљу прикупљања и обједињавања неопходне грађе, молимо вас је да овој управи доставите грађу којом располажете или можете прибавити од чланова породица погинулих припадника Војске (фотографије настале у време НАТО агресије. интервјуе, исечке из штампе, личне предмете – делове опреме или фотографије те опреме и податке о лицима којима је припадала итд).

 

Посетите

Архиве