ПАЛИ СУ НЕПОБЕЂЕНИ

Овај сајт посвећен је неговању успомена на погинуле борце у ратовима на простору бивше Југославије, који су несебично дали своје младе животе за одбрану своје отаџбине и за правду и слободу српског народа и других народа који са њима живе у пријатељству и слози.
Нека овај сајт-споменик једном времену и једном храбром нараштају буде наук, опомена и путоказ новим генерацијама да би неустрашиво знале да бране своје националне и државне интересе свим средствима примереним духу и времену у којем живе.
Само тако ће се сачувати српска баштина, генерацијама и у крви стварана, и само тако њихови животи неће бити узалуд дати.

НЕКА ИМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА

16.10.2018. Извор: сајт http://www.vs.rs

Picture 058res 300x169 Обележена годишњица погибије потпоручника Борка Никитовића

Полагањем венаца крај спомен-обележја у дворишту Основне школе „Петар Лековић“ у Пожеги данас је обележена годишњица погибије потпоручника Борка Никитовића припадника Гардијске бригаде.

Делегацију Министарства одбране и Војске Србије предводио је командант бригаде копнене војске бригадни генерал Жељко Кузмановић, а пошту погинулом Борку Никитовићу одали су и чланови породице, представници Удружења палих бораца и општине Пожега.

На данашњи дан 1991. године потпоручник Никитовић погинуо је у Вуковару као припадник Гардијске бригаде. Указом председника СР Југославије постхумно је одликован Орденом за храброст.

Борко Никитовић је рођен у Пожеги 9. јула 1968. године. Основну школу је завршио у Пожеги као најбољи ученик своје општине. Потом уписује Војну гимназију и завршава је четири године касније са просечном оценом 5,00. Војну академију завршава 1991. године, као први у рангу са просечном оценом 10,00.

Посетите

Архиве