ПАЛИ СУ НЕПОБЕЂЕНИ

Овај сајт посвећен је неговању успомена на погинуле борце у ратовима на простору бивше Југославије, који су несебично дали своје младе животе за одбрану своје отаџбине и за правду и слободу српског народа и других народа који са њима живе у пријатељству и слози.
Нека овај сајт-споменик једном времену и једном храбром нараштају буде наук, опомена и путоказ новим генерацијама да би неустрашиво знале да бране своје националне и државне интересе свим средствима примереним духу и времену у којем живе.
Само тако ће се сачувати српска баштина, генерацијама и у крви стварана, и само тако њихови животи неће бити узалуд дати.

НЕКА ИМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА

 

извор: сајт Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је првом састанку Радне групе, коју је формирало Министарство након иницијативе председника Републике Србије Александра Вучића за израду Нацрта закона о основним правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица.

Министар Ђорђевић истакао је да Радна група мора бити ефикасна када је у питању доношење поменутог Закона, а да ће Министарство посвећено радити како би се решили проблеми у областима односа права и обавеза државе према њима.

„Права бораца, предвиђена новим Законом, не смеју бити ни у једном сегменту мања него до сада, већ је потребно обезбедити услове и за остваривање њихових већих права. Питање односа према борцима, војним инвалидима, цивилним инвалидима рата и њиховим породицама јесте питање односа у једном друштву“, рекао је Ђорђевић.

Председник Радне групе биће државни секретар Негован Станковић, који ће заједно са саветником министра за борачка питања Сашом Дујовићем координирати активностима на изради новог Закона.

На састанку Радне групе израђен је план активности и реализације израде Нацрта закона, а министар је нагласио да је у плану да се Закон нађе пред посланицима Народне Скупштине до краја године.

ministar djordjevic na sastanku radne grupe 2 150x150 Први састанак Радне групе за израду Нацрта закона о основним правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица ministar djordjevic na sastanku radne grupe 3 150x150 Први састанак Радне групе за израду Нацрта закона о основним правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица ministar djordjevic na sastanku radne grupe 150x150 Први састанак Радне групе за израду Нацрта закона о основним правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица

Посетите

Архиве