ПАЛИ СУ НЕПОБЕЂЕНИ

Овај сајт посвећен је неговању успомена на погинуле борце у ратовима на простору бивше Југославије, који су несебично дали своје младе животе за одбрану своје отаџбине и за правду и слободу српског народа и других народа који са њима живе у пријатељству и слози.
Нека овај сајт-споменик једном времену и једном храбром нараштају буде наук, опомена и путоказ новим генерацијама да би неустрашиво знале да бране своје националне и државне интересе свим средствима примереним духу и времену у којем живе.
Само тако ће се сачувати српска баштина, генерацијама и у крви стварана, и само тако њихови животи неће бити узалуд дати.

НЕКА ИМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА

Обавештење

од | август 7, 2018 | у Вести

Поштовани,

Управа за традицију, стандард и ветеране Сектора за људске ресурсе Министарства одбране, као носилац сарадње са традиционалним и
ветеранским удружењима, ради на стварању неопходних услова на унапређењу сарадње са удружењима, у складу са Годишњим Планом сарадње Министарства одбране и Војске Србије у 2018. години, као и побољшању услова за будућу сарадњу.

У циљу несметане реализације заједничких активности, организованих посета чланова удружења Галерији Војног музеја у ул. Балканска бр.38 у Београду, обележавања традиција ослободилачких ратова Србије и промоција књига чланова удружења, израдили смо обавештење о могућности коришћења наведеног галеријског простора, ради информисања припадника Вашег удружења и коришћења у даљем раду.

Министар одбране, господин Александар Вулин, 07. маја 2018. године свечано је отворио изложбену поставку „Јунаци отаџбине погинули за време НАТО агресије током 1999. године“ у Галерији Војног музеја у улици Балканска бр. 38 посвећену свим јунацима који су током НАТО агресије положили животе у борби за слободу и независност.

Свечаном отварању изложбе, између осталих, присуствовао је и начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Љубиша Диковић, који се поред министра одбране и начелника Војног музеја, том приликом такође обратио присутнима.

Изложбена поставка у новоотвореној Галерији Војног музеја на којој су приказане фотографије 725 припадника Министарства одбране и Војске Србије и 417 припадника Министарства унутрашњих послова који су учествовали у сукобима и дали животе у борбама вођеним током НАТО агресије знак су великог признања ратним херојима и подсећање на жртве које не смемо и никада нећемо заборавити.

Сходно наведеном, министар одбране, господин Александар Вулин, том приликом је дао налог да се убудуће промоције свих публикација које обрађују теме које се тичу НАТО агресије на Савезну Републику Југославију спровођене у периоду од марта до јуна 1999. године, као и
публикације и културне манифестације које обрађују теме из традиција ослободилачких ратова Србије, организују и реализују у галеријском
простору Војног музеја у Балканској бр. 38. у Београду, преко надлежне Управе за традицију, стандард и ветеране Сектора за људске ресурсе.

У том циљу, у наредном периоду, у складу са могућностима, могу се организовати посете наведеној Галерији од стране чланова Вашег удружењау циљу обиласка сталне изложбене поставке „Јунаци отаџбине погинули за време НАТО агресије током 1999. године“.

Галерија Војног музеја отворена је за посетиоце уторком и четвртком од 12.00 до 19.00 часова уз стручно вођење кустоса из Војног музеја.
Контакт телефон Галерије Војног музеја у ул. Балканска бр. 38 Београд: 011/3006-061 и Војног музеја, Калемегдан бб: 011/3343-441.

Имајући у виду наведено, убудуће, приликом организације промоција публикација и културних манифестација које обрађују теме и тичу се НАТОагресије на Савезну Републику Југославију, спровођене у периоду од марта до јуна 1999. године као и публикације и културне манифестације које обрађују теме из традиција ослободилачких ратова Србије, поступаће се у складу са налогом министра одбране у смислу њихове организације у галеријском простору Војног музеја у Балканској бр. 38 Београд, преко надлежне Управе за традицију, стандард и ветеране и Војног музеја.

Предметно обавештење Вам достављамо ради упознавања и правовременог приступа у спровођењу сарадње као и успешне реализације заједничких активности у области неговања војних традиција.

С поштовањем,

пуковник
Слађан Ристић

Сектор за људске ресурсе
Управа за традицију, стандард и ветеране
Београд, Немањина 15

Посетите

Архиве