ПАЛИ СУ НЕПОБЕЂЕНИ

Овај сајт посвећен је неговању успомена на погинуле борце у ратовима на простору бивше Југославије, који су несебично дали своје младе животе за одбрану своје отаџбине и за правду и слободу српског народа и других народа који са њима живе у пријатељству и слози.
Нека овај сајт-споменик једном времену и једном храбром нараштају буде наук, опомена и путоказ новим генерацијама да би неустрашиво знале да бране своје националне и државне интересе свим средствима примереним духу и времену у којем живе.
Само тако ће се сачувати српска баштина, генерацијама и у крви стварана, и само тако њихови животи неће бити узалуд дати.

НЕКА ИМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА

19.03.2018.

Представници Удружења присуствовали су обележавању Дана сећања на 17. март 2004. године – Погром на Косову и Метохији, у Народном позоришту, Велика сцена. И ове године је музичко-сценским приказом ансамбл „Косовски божури“, заједно са Иваном Жигон, подсетио на страдање нашег народа, али и на важност Косова и Метохије за сваког Србина. Присутнима се обратио и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, при том рекавши да Србија неће одустајати од фундаменталних начела која се тичу међународног права и правде, али да ће постизање мира и стабилности увек бити приоритет.

Детаљније: https://www.minrzs.gov.rs/aktuelno/vladi-srbije-je-zastita-nacionalnog-identiteta-i-kulturnog-nasledja-od-zivotne-vaznosti.html

 

foto vest  1521360466 150x150 ОБЕЛЕЖЕНО  14  ГОДИНА ОД ПОГРОМА СРБА НА КОСОВУ img 1798 150x150 ОБЕЛЕЖЕНО  14  ГОДИНА ОД ПОГРОМА СРБА НА КОСОВУ zoran djordjevic 150x150 ОБЕЛЕЖЕНО  14  ГОДИНА ОД ПОГРОМА СРБА НА КОСОВУ

Посетите

Архиве