ПАЛИ СУ НЕПОБЕЂЕНИ

Овај сајт посвећен је неговању успомена на погинуле борце у ратовима на простору бивше Југославије, који су несебично дали своје младе животе за одбрану своје отаџбине и за правду и слободу српског народа и других народа који са њима живе у пријатељству и слози.
Нека овај сајт-споменик једном времену и једном храбром нараштају буде наук, опомена и путоказ новим генерацијама да би неустрашиво знале да бране своје националне и државне интересе свим средствима примереним духу и времену у којем живе.
Само тако ће се сачувати српска баштина, генерацијама и у крви стварана, и само тако њихови животи неће бити узалуд дати.

НЕКА ИМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА

Удружење породица палих бораца ратова од 1990 до 1999.год. Града Краљева, било је гост Команде копнене војске Србије у Нишу.
Командант копнене војске Србије господин Генерал-потпуковник Милосав Симовић и његови сарадници, позвали су у госте ово Удрежење и организовали посету новоотвореној спомен соби.
Чланови овог Удружења у посету су као госте позвали представнике ратних војних инвалида и учеснике ратова 1990-1999.год. из Краљева и у незаборавну посету путовали 11.децембра.2017.год.
Незаборавно је поштовање, начин на који је ова посета организована, пријем и гостопримство а посебан је доживљај обићи овај ХРАМ СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ спомен собу.
У овом простору налазе се заједно учесници свих ослободилачких ратова Србије. Инпресиван је начин поставке у овом Храму историје који је посебан и непоновљив.
kraljevo1 150x150 Посета Удружења породица палих бораца ратова од 1990 до 1999 године Града Краљева, Команди Копнене Војске Србије у Нишу kraljevo2 150x150 Посета Удружења породица палих бораца ратова од 1990 до 1999 године Града Краљева, Команди Копнене Војске Србије у Нишу kraljevo3 150x150 Посета Удружења породица палих бораца ратова од 1990 до 1999 године Града Краљева, Команди Копнене Војске Србије у Нишу

У поставку овог простора и прикупљање матерјала, уложен је посебан труд, рад и залагање а изнад свега љубав и поштовање према свим ослободиоцима наше свете земље Србије.
Наши чланови, а било нас је тридесет, немају речи захвалности команданту господину Генералу Милосаву Симовићу и његовим сарадницима, на уложеном труду, љубави, вољи, самоодрицању код прикупљања података и експоната, а посебно код начина поставке овог историјског здања.
Посебно се захваљујемо и поносни смо зато што смо позвани да будемо гости Команде копнене војске Србије и имали ту част да будемо прво Удружење које је организовано обишло овај Храм српске историје. Хвала на изузетној пажњи, гостопримству, на поштовању према нашим погинулим Херојима и разумевању за нашу популацију.
Наше Удружење се још једном уверило да је ВОЈСКА СРБИЈЕ увек уз нас.
Са великим поштовањем.
Децембар 2017.год.
kraljevo4 150x150 Посета Удружења породица палих бораца ратова од 1990 до 1999 године Града Краљева, Команди Копнене Војске Србије у Нишу kraljevo5 150x150 Посета Удружења породица палих бораца ратова од 1990 до 1999 године Града Краљева, Команди Копнене Војске Србије у Нишу

 

Посетите

Архиве