ПАЛИ СУ НЕПОБЕЂЕНИ

Овај сајт посвећен је неговању успомена на погинуле борце у ратовима на простору бивше Југославије, који су несебично дали своје младе животе за одбрану своје отаџбине и за правду и слободу српског народа и других народа који са њима живе у пријатељству и слози.
Нека овај сајт-споменик једном времену и једном храбром нараштају буде наук, опомена и путоказ новим генерацијама да би неустрашиво знале да бране своје националне и државне интересе свим средствима примереним духу и времену у којем живе.
Само тако ће се сачувати српска баштина, генерацијама и у крви стварана, и само тако њихови животи неће бити узалуд дати.

НЕКА ИМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА

 

02.11.2017.

 

Поводом 99. годишњице ослобођења Шапца у Првом светском рату, данас су положени венци на споменик жртвама у ратовима од 1912. до 1918. године у порти Саборне цркве светих апостола Петра и Павла.

Том приликом испред Удружења породица палих бораца ратова од 1990. године града Шапца венац су положили и одали пошту председник Јованка Момчиловић и потпредседник Милош Миленковић.
1 150x150 Представници Удружења породица палих бораца ратова од 1990. године града Шапца присуствовали су обележавању 99. годишњице ослобођења града  2 150x150 Представници Удружења породица палих бораца ратова од 1990. године града Шапца присуствовали су обележавању 99. годишњице ослобођења града  3 150x150 Представници Удружења породица палих бораца ратова од 1990. године града Шапца присуствовали су обележавању 99. годишњице ослобођења града
4 150x150 Представници Удружења породица палих бораца ратова од 1990. године града Шапца присуствовали су обележавању 99. годишњице ослобођења града

Венце су положили и представници града, представници Градског и Републичког одбора савеза потомака ратника од 1912. до 1920. године, Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, Организације резервних војних старешина, Удружења војних пензионера и други.

Одавањем поште свима који су своје животе положили за слободу, негује се сећање на славне и тешке дане када је Шабац претрпео највећа разарања због којих је назван Српски Верден и постао синоним страдања.

Парастос жртвама служио је епископ шабачки Лаврентије са свештенством Саборне цркве у Шапцу.

 

Посетите

Архиве