ПАЛИ СУ НЕПОБЕЂЕНИ

Овај сајт посвећен је неговању успомена на погинуле борце у ратовима на простору бивше Југославије, који су несебично дали своје младе животе за одбрану своје отаџбине и за правду и слободу српског народа и других народа који са њима живе у пријатељству и слози.
Нека овај сајт-споменик једном времену и једном храбром нараштају буде наук, опомена и путоказ новим генерацијама да би неустрашиво знале да бране своје националне и државне интересе свим средствима примереним духу и времену у којем живе.
Само тако ће се сачувати српска баштина, генерацијама и у крви стварана, и само тако њихови животи неће бити узалуд дати.

НЕКА ИМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА

29.09.2017.

            У организацији владиног Одбора за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, а поводом обележавања 26. годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића, представници Удружења породица палих бораца ратова од 1990. године Републике Србије присуствовали су церемонији свечаног откривања споменика на Савском венцу у близини улице која носи његово име. Том приликом делегација Удружења је положила венац.

1 spomenik milanu tepicu 150x150 Делегација Удружења присуствовала је откривању споменика народном хероју Милану Тепићу  2 spomenik milanu tepicu 150x150 Делегација Удружења присуствовала је откривању споменика народном хероју Милану Тепићу

Након откривања споменика, венце су положили министар одбране Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, чланови породице, представници Војске Србије, удружења за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, међу којима и наше Удружење, и грађани.

Милан Тепић је рођен у месту Комленац код Козарске Дубице 1951. године, а погинуо је 29. септембра 1991. у Беденику код Нове Раче. Не желећи да препусти непријатељу велико складиште оружја и муниције, мајор Тепић дигао је у ваздух војно складиште и себе.

Заложио је живот за слободу. Отаџбини. Официрску част. Људски образ. Они који су добро познавали Милана Тепића подсећали су на његову поруку којом је објаснио шта подразумева под моралом и чашћу. Говорио је:“Једном људи дају реч. Она остаје или се погази. Ја сам дао реч да ћу да браним ову земљу ако јој буде тешко.“

Посетите

Архиве