ПАЛИ СУ НЕПОБЕЂЕНИ

Овај сајт посвећен је неговању успомена на погинуле борце у ратовима на простору бивше Југославије, који су несебично дали своје младе животе за одбрану своје отаџбине и за правду и слободу српског народа и других народа који са њима живе у пријатељству и слози.
Нека овај сајт-споменик једном времену и једном храбром нараштају буде наук, опомена и путоказ новим генерацијама да би неустрашиво знале да бране своје националне и државне интересе свим средствима примереним духу и времену у којем живе.
Само тако ће се сачувати српска баштина, генерацијама и у крви стварана, и само тако њихови животи неће бити узалуд дати.

НЕКА ИМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА

28.06.2017.

Традиционално целодневно дружење припадника Министарства одбране и Војске Србије са Удружењем породица палих бораца ратова од 1990. године одржано је ове године, петнаести пут по реду, обиласком манастира Месић код Вршца, града Вршца и Специјалне бригаде у Панчеву.

У манастиру Mесићи је, након обиласка манастира и присуства литургији, служен парастос и читан молебан за погинуле борце у  ратовима од 1990. 1999. године, а потом су се учесници Видовданског дружења, у двосатној шетњи градом, упознали са најзначајнијим културно-историјским  знаменитостима  града.
1 vidovdansko druzenje 150x150 Видовданско дружење МO и ВС  са Удружењем породица палих бораца ратова од 1990.године Р. Србије   2 vidovdansko druzenje 150x150 Видовданско дружење МO и ВС  са Удружењем породица палих бораца ратова од 1990.године Р. Србије   3 vidovdansko druzenje 150x150 Видовданско дружење МO и ВС  са Удружењем породица палих бораца ратова од 1990.године Р. Србије

Посета Специјалној бригади у касарни ,, Растко Немањић,, у Панчеву била је прилика да се посети спомен-соба Специјалне бригаде, где су представници Удружења положили венац испред зида сећања, на којем се налазе фотографије са 24 погинула припадника Специјалне бригаде, а потом су обишли и богослужбени простор.

У знак сећања на петнаесто дружењеприпадника Војске Србије са члановима Удружења породица палих бораца, председница Удружења Добрила Копривица је припадницима Специјалне бригаде поклонила књигу ,, Српска војска у Великом рату 1914-1918,,.

Посетите

Архиве