ПАЛИ СУ НЕПОБЕЂЕНИ

Овај сајт посвећен је неговању успомена на погинуле борце у ратовима на простору бивше Југославије, који су несебично дали своје младе животе за одбрану своје отаџбине и за правду и слободу српског народа и других народа који са њима живе у пријатељству и слози.
Нека овај сајт-споменик једном времену и једном храбром нараштају буде наук, опомена и путоказ новим генерацијама да би неустрашиво знале да бране своје националне и државне интересе свим средствима примереним духу и времену у којем живе.
Само тако ће се сачувати српска баштина, генерацијама и у крви стварана, и само тако њихови животи неће бити узалуд дати.

НЕКА ИМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА

БРИГА ЗА ЉУДЕ

од | септембар 1, 2017 | у Вести

28.08.2016.

Током протеклог периода Удружење породица палих бораца готово свакодневно чинило je конкретне кораке у области унапређења права чланова породица палих бораца која им no закону припадају.

-Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у оквиру акције за запошљавање, доставили смо податке о 229 деце палих бораца који чекају на посао. Очекујемо да држава њиховим запошљавањем пружи конкретан допринос стабилизацији материјалних прилика породица палих бораца, наводи Добрила Копривица, председник Удружења.

У Шапцу je формиран огранак Удружења породица палих бораца и иницирано подизање споменика палим борцима у ратовима од 1990 до 1999. године. У склопу напора оснивања огранка у Нишу добијен je простор у МЗ „Станко Пауновић”. У току су такође активности за оснивање испостава Удружења у Параћину, Ћуприји, Јагодини и Свилајнцу. Председник СУБНОР-а Параћин Никола Љевнаић препознао je потребе Удружења, уступивши простор на бесплатно коришћење.

Део чланова породица иалих бораца упуђен ie у бање на опоравак, уз попуст који je обезбеђен.

Излазећи у сусрет молбама породица палих оораца организован je семинар чије су теме биле: „Стрес у свакодневном животу” и „Развој емоционалне интелигенције”. Предавачи су били проф. др Лепосава Грубић Нешић и доцент др Виолета Зубанов.

И ове године организован je 14. no реду Видовдански сусрет чланова породица палих бораца са припадницима Министарства одбране и Војске Србије. Овога пута сусрет je одржан у манастиру Боговађа, у Ваљевској мионици, Ваљеву, на Текеришу и у Мишару.

Удружење je упутило и иницијативу да се у Грачаници подигне споменик за 39 погинулих бранилаца отаџбине из Приштине и околине.

Како нас je обавестила Добрила Копривица, за 40 чланова породица палих бораца организовано je путовање до места на којима je стварана историја. Наиме, они ће о свом трошку од 29. септембра до 2. октобра, учествовати на комеморативним свечаностима у Зејтинлику, Поликастру, на Зебрњаку и Кајмакчалану.

У Београду
28.08.2016.

Председник Удружења
Добрила Копривица

Посетите

Архиве