ПАЛИ СУ НЕПОБЕЂЕНИ

Овај сајт посвећен је неговању успомена на погинуле борце у ратовима на простору бивше Југославије, који су несебично дали своје младе животе за одбрану своје отаџбине и за правду и слободу српског народа и других народа који са њима живе у пријатељству и слози.
Нека овај сајт-споменик једном времену и једном храбром нараштају буде наук, опомена и путоказ новим генерацијама да би неустрашиво знале да бране своје националне и државне интересе свим средствима примереним духу и времену у којем живе.
Само тако ће се сачувати српска баштина, генерацијама и у крви стварана, и само тако њихови животи неће бити узалуд дати.

НЕКА ИМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА

Поштовани,

Обавештавамо Вас да ће Министарство одбране и Војска Србије ове године први пут прославити Дан војних ветерана – 4.децембар. Управа за традицију, стандард и ветеране , Сектора за људске ресурсе Министарства одбране као носилац централне прославе упутила нам је позив како би и наше Удружење узело учешће у обележавању заједничког датума, овим путем вас обавештавамо о комеморативним активностима на које ће Удружење да учествује. Молимо да нам се ридружите како би узели учешће у обележавању Дана војних ветерана 4.децембар.

Учешћу нашег Удружења у комеморативним церемонијама на следећим локацијама:
1. Наша делегација Удружења ће положити венац погинулим припадницима војске у оружаним сукобима на простору бивше СФРЈ и СРЈ на Савском тргу у Београду, у времену од 11.00 до 11.50 часова.
2.Присуствовати откривање информативне плоче на згради Старог генералштаба, у Београду, ул. Кнеза Милоша бр. 33, у времену од 12.45 до 13.00 часова.
3. Присуствовати пријему представника ветерана од стране министра одбране и начелника Генералштаба Војске Србије и уручење војних споменица лицима ван Министарства одбране и Војске Србије за допринос реализацији Војне параде „Београд 2014- Корак победника“, у Великој ратној сали Старог генералштаба, у Београду, ул. Кнеза Милоша бр. 33, у времену од 13.00 до 14.00 часова.
4. Присуствовати отварању изложбе „Српски јунаци и хероји од 1914. до 1999. године“, у Галерији Војног музеја на Калемегдану, у времену од 15.00 до 16.00 часова. / сви заинтересовани чланови могу присуствовати/
5.Присуствовати свечаној академији поводом Дана војних ветерана, уз свечано уручење одликовања из надлежности председника Републике Србије, у Конгресној сали Дома Гарде на Топчидеру, у времену од 18.00 до 19.30 часова / педесет чланова може присуствовати/

С поштовањем,
Председник Удружења
Добрила Копривица
Удружење породица палих бораца рата од 1990 год.
Републике Србије
Београд, Браће Југовића 19/II
Тел./фах: 011/323-15-14

Посетите

Архиве