ПАЛИ СУ НЕПОБЕЂЕНИ

Овај сајт посвећен је неговању успомена на погинуле борце у ратовима на простору бивше Југославије, који су несебично дали своје младе животе за одбрану своје отаџбине и за правду и слободу српског народа и других народа који са њима живе у пријатељству и слози.
Нека овај сајт-споменик једном времену и једном храбром нараштају буде наук, опомена и путоказ новим генерацијама да би неустрашиво знале да бране своје националне и државне интересе свим средствима примереним духу и времену у којем живе.
Само тако ће се сачувати српска баштина, генерацијама и у крви стварана, и само тако њихови животи неће бити узалуд дати.

НЕКА ИМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА

У сарадњи са МО и ВС, Удружење породица палих бораца ратова од 1990. године Републике Србије заједно са Удружењем војних пензионера Србије 29. јула било је у једнодневној посети Врању и војној бази „Југ“ код Бујановца.

По доласку у Врање положили смо цвеће на споменик палим борцима града Врања који су дали животе за одбрану Србије.

Затим смо кренули у обилазак Спомен собе Гарнизона Врање у склопу касарне „Први пешадијски пук књаза Милоша Великог“ која представља оригиналан и достојанствен споменик посвећен свим погинулим Врањанцима за слободу у периоду од 1878. године до данашњих дана.

Спомен соба садржи 8 спомен плоча и 5440 имена и презимена Врањанаца, који су животе изгубили за част предака и слободу потомака, и самим тим омогућава да се на једном месту чува успомена на све њих.

Наш једнодневни боравак смо завршили обиласком базе „Југ“ код Бујановца и провели поподне са војницима и обиласку смештајних објеката, простора за обуку и објеката за одмор и спортске активности.

Посетите

Архиве