ПАЛИ СУ НЕПОБЕЂЕНИ

Овај сајт посвећен је неговању успомена на погинуле борце у ратовима на простору бивше Југославије, који су несебично дали своје младе животе за одбрану своје отаџбине и за правду и слободу српског народа и других народа који са њима живе у пријатељству и слози.
Нека овај сајт-споменик једном времену и једном храбром нараштају буде наук, опомена и путоказ новим генерацијама да би неустрашиво знале да бране своје националне и државне интересе свим средствима примереним духу и времену у којем живе.
Само тако ће се сачувати српска баштина, генерацијама и у крви стварана, и само тако њихови животи неће бити узалуд дати.

НЕКА ИМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА

P6280100.jpg1 576x768 150x150 Породице палих бораца у посети Првом центру за обукуТрадиционално, десето по реду, видовданско дружење чланова породица палих бораца (припадника ЈНА, ВЈ и МУП-а) са припадницима Војске Србије одржано је у Првом центру за обуку у Сомбору. Под покровитељством Министарства одбране сусрет су организовали Генералштаб Војске Србије и Удружење породица палих бораца ратова 1990-1999. године.

У касарни ,,Аеродром” на Спомен-обележје ,,Поносно сећање,” које су припадници Првог центра за обуку открили и освештали 24. марта 2010. године, представници Удружења палих бораца и Војске Србије положили су венац.

– Војнике овде учимо војничким вештинама, али они стичу и знања и искуства о човекољубљу и слободољубљу. Наш мото у свакодневним активностима је, за Србију увек први, рекао је, између осталог, командант Центра потпуковник Лазар Остојић.

P6280183 1024x768 150x150 Породице палих бораца у посети Првом центру за обукуУчеснике видовданских сусрета у згради Скупштине града примио је заменик градоначелника Васа Релић, истакавши да су Сомборци током бурне историје дали значајан допринос освајању слободе.

Пошта палим борцима одата је и код Споменика палим борцима од 1990. до 1999. године у градском парку.

Учесници видовданског излета посетили су манастир Ковиљ, где је служен парастос палим борцима, Петроварадинску тврђаву у Новом Саду и Бању Јунаковић.

Извор: Министарство oдбране Републике Србије

Посетите

Архиве