ПАЛИ СУ НЕПОБЕЂЕНИ

Овај сајт посвећен је неговању успомена на погинуле борце у ратовима на простору бивше Југославије, који су несебично дали своје младе животе за одбрану своје отаџбине и за правду и слободу српског народа и других народа који са њима живе у пријатељству и слози.
Нека овај сајт-споменик једном времену и једном храбром нараштају буде наук, опомена и путоказ новим генерацијама да би неустрашиво знале да бране своје националне и државне интересе свим средствима примереним духу и времену у којем живе.
Само тако ће се сачувати српска баштина, генерацијама и у крви стварана, и само тако њихови животи неће бити узалуд дати.

НЕКА ИМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА

У овом броју „Војног инвалида“ за саговорнике имамо два висока руководиоца удружења у области борачко-инвалидске заштите којима смо поставили велики број, по нашем мишљењу важних питања, интересантних за све кориснике борачко-инвалидске заштите. Реч је о председнику Удружења чланова породица палих бораца ратова од 1990. године Сави Пауновићу и заменику председника Удружења РМВИ Србије Мирославу Лазовићу.

Ту су и наши већ уобичајени разговори са председницима општинских и градских удружења РМВИ, о истим питањима. Овога пута разговарамо са председницима удружења РМВИ Куле, Старог Града (у Београду) и Чачка– Милетом Аркулом, Браниславом Дробцем и Драгољубом Вељовићем. Користимо и ову прилику да свима још једном захвалимо што су се љубазно одазвали на нашу молбу за разговор, односно на њиховим (кратким) одговорима на наша (дугачка) питања.

У прилогу је интервју председника Удружења породица палих бораца Републике Србије, Саве Пауновића, за лист “Војни инвалид”.
Преузмите интервју овде.

Посетите

Архиве