ПАЛИ СУ НЕПОБЕЂЕНИ

Овај сајт посвећен је неговању успомена на погинуле борце у ратовима на простору бивше Југославије, који су несебично дали своје младе животе за одбрану своје отаџбине и за правду и слободу српског народа и других народа који са њима живе у пријатељству и слози.
Нека овај сајт-споменик једном времену и једном храбром нараштају буде наук, опомена и путоказ новим генерацијама да би неустрашиво знале да бране своје националне и државне интересе свим средствима примереним духу и времену у којем живе.
Само тако ће се сачувати српска баштина, генерацијама и у крви стварана, и само тако њихови животи неће бити узалуд дати.

НЕКА ИМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА

Кључеви од преостале две неусељене гарсоњере у згради на Тргу Владике Николаја у Новом насељу, изграђеној за потребе ратних војних инвалида и породице палих бораца, уручени су данас Драгиши Ивановићу и Марији Цревар. Станови у закуп на одређено време од десет година опредељени су на основу Одлуке о додели стана коју је донела Првостепена комисија за решавање стамбених питања ратних војних инвалида и породица палих бораца Министарства за рад и социјалну политику Републике Србије.

sp 300x224 Додела кључева станова Ваљево

Корисницима станова након потписивања споразума у Градској управи, кључеве је уручио председник Првостепене комисије Министарства за рад и соцојалну политику Сава Пауновић и начелница Градске управе за друштвене делатности, финансије, имовинске и инспекцијске послове Јелица Стојановић.

Зграда у Новом насељу изграђена је у оквиру пројекта „Социјално становање за ратне војне инвалиде“ средствима Националног инвестиционог плана у износу од око 30 милиона динара. Инфраструктурно и комунално опремање земљишта, као и опредељивање парцеле, била је обавеза града Ваљева који је заједно са Министарством за рад и социјалну политику био суинвеститор овог пројекта.

Посетите

Архиве