ПАЛИ СУ НЕПОБЕЂЕНИ

Овај сајт посвећен је неговању успомена на погинуле борце у ратовима на простору бивше Југославије, који су несебично дали своје младе животе за одбрану своје отаџбине и за правду и слободу српског народа и других народа који са њима живе у пријатељству и слози.
Нека овај сајт-споменик једном времену и једном храбром нараштају буде наук, опомена и путоказ новим генерацијама да би неустрашиво знале да бране своје националне и државне интересе свим средствима примереним духу и времену у којем живе.
Само тако ће се сачувати српска баштина, генерацијама и у крви стварана, и само тако њихови животи неће бити узалуд дати.

НЕКА ИМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА

Три стана за породице

од | децембар 27, 2010 | у Вести

Данас, 27. децембра 2010. године, две породице палих бораца и једна породица чији је члан ратни војни инвалид, добили су  у ул. ВИИ Војвођанске ударне бригаде  станове. Министарство за рад и социјалну политику Републике Србије, сарађујући са градом Сомбором омогућили су да још три породице ове специфичне популације реше стамбени проблем.

Јованка Кончар и Милка Ловрић, као  чланови породица палих бораца, те Ђуро Пешут, као ратни војни инвалид данас су добили кључеве од станова.

sombor 300x201 Три стана за породице

Уручујући им кључеве др Лазар Рачић, члан Градског већа, задужен за социјална питања рекао је да је решавање стамбеног питања приоритет сваког човека.

– Али,  када се ради о породицама погинулих бораца онда решавање стамабеног питањапредставља симболичну надокнаду за губитак који су претрпели и могућност достојанствених услова за живот. Град Сомбор ће настоајти да помаже овим категоријама становништва, не делећи их на ратне или неке друге инвалиде, посебно у кризним годинама када су кризом више опретећени од других грађана – рекао је, осим осталог, др Рачић

Потписивању уговора и уручењу кључева присуствовали су иградоначелник Сомбора Немања Делић и Сава Пауновић, председник Удружења ратних војних инвалида и председник  првостепене комисије да доделу станова.

Породице којима су уручени кључеви, већ данас су обишле своје станове, а како кажу ускоро ће се и уселити.

Извор: http://www.sombor.rs

Посетите

Архиве