ПАЛИ СУ НЕПОБЕЂЕНИ

Овај сајт посвећен је неговању успомена на погинуле борце у ратовима на простору бивше Југославије, који су несебично дали своје младе животе за одбрану своје отаџбине и за правду и слободу српског народа и других народа који са њима живе у пријатељству и слози.
Нека овај сајт-споменик једном времену и једном храбром нараштају буде наук, опомена и путоказ новим генерацијама да би неустрашиво знале да бране своје националне и државне интересе свим средствима примереним духу и времену у којем живе.
Само тако ће се сачувати српска баштина, генерацијама и у крви стварана, и само тако њихови животи неће бити узалуд дати.

НЕКА ИМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА

29.06.2018.

Видовдански сусрети породица палих бораца и припадника Министарства одбране и Војске Србије

Традиционални, 16. по реду, видовдански сусрети породица палих бораца са припадницима Министарства одбране и Војске Србије, у којима је учествовало више од 50 чланова породица палих бораца у ратовима од 1990. до 1999. године, официри из Генералштаба Војске Србије и Министарства одбране и припадници Гарнизона Зајечар, одржани су јуче у Зајечару.

vidovdanski susret 2018 1 150x150 Видовдански сусрети породица палих бораца и припадника Министарства одбране и Војске Србије vidovdanski susret 2018 2 150x150 Видовдански сусрети породица палих бораца и припадника Министарства одбране и Војске Србије vidovdanski susret 2018 7 150x150 Видовдански сусрети породица палих бораца и припадника Министарства одбране и Војске Србије

На Споменик палим борцима у центру Зајечара положен је венац и одата пошта палим борцима у ратовима вођеним током деведесетих година. Потом је организована посета Народном музеју у Зајечару и представљање историје Тимочке крајине.

У касарни ,,Никола Пашић“ у Зајечару учеснике Видовданских сусрета поздравио је заменик команданта гарнизона потпуковник Срђан Јовановић, који је говорио о Гарнизону Зајечар, осврнувши се посебно на цивилно-војну сарадњу. Посета је настављена обиласком Спомен-собе која је у завршној фази припреме, а ускоро ће бити представљена широј јавности.

У манастиру Пресвете Богородице у Лешју на путу Параћин-Зајечар, учесници похода присуствовали су литургији и видовданском молебану посвећеном свим изгинулим српским браниоцима од Косовског боја до данашњих дана. Потом су учесници сусрета посетили и манастир Свете Петке из трећег века наше ере у месту Извор.

vidovdanski susret 2018 4 1 150x150 Видовдански сусрети породица палих бораца и припадника Министарства одбране и Војске Србије vidovdanski susret 2018 5 1 150x150 Видовдански сусрети породица палих бораца и припадника Министарства одбране и Војске Србије vidovdanski susret 2018 6 150x150 Видовдански сусрети породица палих бораца и припадника Министарства одбране и Војске Србије
Председница Удружења палих бораца у ратовима од 1991. до 1999. године Добрила Копривица захвалила је министру одбране Александру Вулину и Министарству одбране на преданом неговању Видовданских сусрета који имају одјека у срцима чланова породица погинулих бораца, али и припадника система одбране.

 

Посетите

Архиве